Viime syksynä kokeilin uutta trendiä, nimittäin tuunausta... Tätini oli pelastanut roskistuomion saaneen avainkaapin serkkuni muuton myllerryksestä, ja kaappi päätyi äidilleni. Tosin se oli jotain vailla päästäkseen seinälle ja käyttöön. Ja tällainen oli kaapin muuttumisleikki:

Eli ensin hioin santapaperilla lakkapinnan pois. Sitten tein kaappiin kolhuja ja kulumia mitä mielenkiintoisimmilla tavoilla (mm. hakkaamalla vasaralla, kivillä ja raapimalla uria ruuvarilla jne.), eli yritin saada siitä vanhan ja kuluneen näköisen. Sitten maalasin kaapin tummanruskealla pohjavärillä ja tuhrin kulumakohtia kultaisella askartelumaalilla. Ja lopuksi kaappi sai "likaisen valkoisen" pintamaalin. Viimeistelynä otin taas hiekkapaperin käyttöön ja hioin maalia pois kulmista ja kulumakohdista. Nyt se näyttää tältä :

Avainkaappi komeilee nyt uutuuttaan (tai vanhuuttaan) mummolan eteisen seinällä!

Uusvanhaan teemaan sopien tein nostalgisen syntymäpäiväkortin isäni siskolle. 70-luvun valokuva päivänsankarista on skannattu ja tulostettu tavalliselle paperille.

Tulisi pian jo kevät ja sulaisi lumet että pääsisi metsään keräilemään koivunrisua... Kokeilin risutöiden tekoa viime syksynä ja oi miten ihanaa puuhaa se onkaan. Ehkä lisää myöhemmin ; )

Heluna