Joulukuu on vierähtänyt erilaisten pienten ja suurempien puuhailujen parissa. Kuten aikaisempinakin vuosina, suurin osa joululahjoista on itse tehtyjä.

Suurkiitos Nipalle upeasta vinkistä hyödyntää valokuvia ja siirtää niitä kankaalle (käytin samoja hp:n siirtokalvoja). Tässä yksi joululahja, tai siis tein näitä kaksi, molemmille mummoille. Ja koevedoksen tein isäpäivänä, jolloin pussukan kylkeen tuli isukista kuva moottoripyörineen ja toiselle puolelle tekstiä. Tuolloin tietty tein muutaman virheen joista oppineena mummojen lahjoista tuli hivenen hienommat = )

Sitten leivontahommiin. Jouduin joulukuun alussa todellisen haasteen eteen kun poika ilmoitti toiveensa autokakusta (kun yhdellä pojalla oli ollut barbapapa kakku ja niin edelleen....). En ole mikään marsipaanin ystävä, enkä todellakaan ollut koskaan leiponut siitä mitään. Viikkotolkulla selailin kakkuharrastelijoiden blogeja ja lueskelin kokemuksia autokakkujen tekijöiltä. Ja loppujen lopuksi kakun teko ei ollutkaan niin vaikeaa kuin aluksi luulin ja pelkäsin.

Pohjana on ihan tavallinen 4:n kananmunan sokerikakku tehtynä pyöreään kakkuvuokaan. Auton muotoinen siitä tuli kun leikkasi molemmilta sivuilta pyöreää reunaa pois siten että keskelle jäävästä suorakaiteesta tuli auton runko ja sivuilta leikatuista paloista tuli auton katto. Täytteenä oli appelsiinikermarahkaa ja persikanpaloja. Kakku tehtiin ja täytettiin edellisenä päivänä. Sitten juhla-aamuna marsipaanin kimppuun kaulimen kanssa. Muutama repeämähän siihen tuli, mutta ne jäivät hienosti koristeiden alle. Koristeet on tehty sokerikuorrutteesta joita tilasin täältä www.bakeandparty.com/ . Renkaat on pelkkää sokerikakkua sisältä ja mustaa sokerikuorrutetta päältä. Ja tämä ralliauto ajaa soratiellä, eli auton juurella on digestivekeksimurua.

Kaikkea sitä oppii kun selailee muiden taidonnäytteitä ja ryhtyy vaan itse tekemään.

OIKEIN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE JA IHANAA ALKAVAA UUTTA KÄSITYÖVUOTTA !!!

T: Heluna